Nieuwe band, nieuw geluid
   served by MoveNext ©


Hallo muziek-liefhebbers!

Linda Dixie & The Train is de naam: een nieuwe Nederlandse band waar je nog veel van zult horen. Het repertoire staat. Wij zijn er helemaal klaar voor. De muziek die wij maken is sterk op country georiŽnteerd, maar we vinden het leuk om regelmatig uitstapjes te maken naar andere Amerikaanse muzieksoorten zoals blues, southern rock, rock and roll en zelfs soul en r&b! Ons repertoire wijkt dan ook behoorlijk af van wat je van de meeste Nederlandse countrybands gewend bent om te horen. Een avond met LDTT is daarom altijd geslaagd, zowel voor de doorgewinterde countryliefhebber als voor degene die dat niet is (bijv. een gezinslid van deze liefhebber...)

En we staan te popelen onze liefde voor de muziek met het publiek te delen.

Kenners van countrymuziek zullen tijdens optredens van Linda Dixie & The Train nummers herkennen van hedendaagse country artiesten zoals Heather Myles, Larri White en Lee Ann Womack. Maar we spelen ook oudjes van bijvoorbeeld Loretta Lynn en Emmylou Harris, om maar eens een paar namen te noemen. De uitstapjes naar de andere muzieksoorten doen we met nummers van Elvis Presley, Ray Charles, Delbert McClinton, Peggy Lee, John Fogerty en anderen.

LDTT staat garant voor een avond vol entertainment en afwisseling. Hoewel Linda de meeste nummers voor haar rekening neemt, zingt Dick ook lead. Luister maar eens naar de compilaties op de download pagina.

De band is nieuw, de muzikanten niet. Voordat we besloten Linda Dixie & The Train op te zetten, speelden we jaren in verschillende bands. Ieder bandlid ontwikkelde in die periode zijn en haar eigen, typische geluid. De combinatie in Linda Dixie & The Train klinkt als een trein. Dat moet je gezien en gehoord hebben.