De Band
   served by MoveNext ©

EVEN VOORSTELLEN:


Linda (zang)
Tijdens haar tienerjaren zong Linda (op deze foto eenvoudig te herkennen tussen al die haantjes) al samen met haar ouders, die zelf een band hadden. Vooral de countryliedjes deed ze graag en goed. Het allereerste optreden van Linda was tijdens een renie van de band van pa en ma. Dat verliep zo goed dat ze besloot een eigen countryband op te zoeken. Na dat eerste bandje, zingt ze nu in Linda Dixie & The Train. Linda heeft een echte Amerikaanse stem en kan heel country, maar ook heel bluesy zingen.

Tom (pedal steel)
Tom (staand links) treedt al 26 jaar - vanaf zijn twaalfde - op met diverse bandjes. Aanvankelijk als drummer en bassist. Sinds 1996 speelt Tom pedal steel, en sinds kort ook dobro en lap steel. Hij is al twee keer naar Nashville getogen om daar cursussen te volgen van wereldsteelspelers als Jeff Newman en Doug Journigan. Op de CD speelt Tom daarnaast mandoline. In de nieuwe live act zal Tom ook nog enkele nummers backing vocals doen en slaggitaar spelen. Altijd handig, zo''n veelzijdige muzikant erbij.

Raymund (gitaar)
Raymund (staand, rechts) is de nieuwste aanwinst van de band. Raymund hebben wij leren kennen toen hij bij een andere band auditie deed als slaggitarist, maar vervolgens de solo gitarist helemaal van de vloer veegde. Toen wij een nieuwe gitarist nodig hadden, hebben wij daarom meteen maar Raymund gebeld. Wij zijn zeer blij dat hij wil meespelen, en voor het gitaarvuurwerk kan zorgen! Raymund speelt al sinds zijn jeugd in diverse bandjes. Naast LDTT zit hij ook in een Americana band.

Gerard (bas)
Gerard (zittend, links) heeft nog steeds de eerste gitaar die hij zelf kon kopen: een Hfner. Typisch een gitaar voor beatmuziek, en dat speelde hij dan ook tot zijn twintigste. Omdat hij de 10 jaar daarna in het buitenland werkte, moest hij tijdelijk afscheid nemen van de muziek. Eenmaal terug in Nederland begon hij onmiddellijk weer een band, samen met zijn vrouw. Inmiddels speelt hij bas bij Linda Dixie & The Train. Countrymuziek is zijn eerste liefde. Dat speelt hij nu dus weer, en dat hoopt hij zo lang mogelijk te blijven doen. Met zijn strakke bas vormt hij samen met zijn zoon Lennart de basis van de LDTT sound.

Dick (piano, zang)
Als ventje van vijf speelde Dick (staand, tweede van links) al met n vingertje melodietjes die hij leerde op de kleuterschool. Eind jaren '50, de puberjaren, ontdekte pas echt hij wat de muziek te bieden had. Rockabilly, country, blues en de eerste rock 'n roll. Een tijdje gitaar gespeeld, maar toen de eerste elektrische piano's op de markt kwamen, meteen weer op toetsen overgestapt. Met de komst van Emmylou Harris, Waylon Jennings en Ricky Skaggs werd voor Dick duidelijk wat de aantrekkingskrant was van countrymuziek. Met Linda Dixie vindt de pianist het erg leuk om onderdeel van de Train te zijn. Omdat, vindt Dick, de band de muziek maakt zoals die is ontstaan. En zich steeds verder ontwikkelt. Dick speelt toetsen, doet backing vocals en zingt ook een aantal nummers solo. In de nieuwe live act speelt Dick zelfs percussie!

Lennart (drums)
Lennart (staand, tweede van rechts) is de benjamin van de band maar zeker niet de minste!! Muziek is hem met de paplepel ingegoten. De feeling voor de countrymuziek heeft hij meegekregen van zijn pa (Gerard, de bassist). Lennart heeft bij ons een korte tijd slaggitaar gespeeld, maar het sprak al snel voor zich dat hij de drumstokken ter hand zou nemen. Lennart is een echte rasmuzikant, voor wie de song en de groove uiteindelijk belangrijker zijn dan een 'leuke drumpartij'. Maar als Lennart los kan gaan, dan grijpt hij deze kans (letterlijk) met beide handen aan, wat natuurlijk garant staat voor een goede show.